Announcement

Collapse
No announcement yet.

100_snow_leopard_tips_tricks_and_features

Collapse
Tweet
This is a sticky topic.
X
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • xufuchang
    started a topic 100_snow_leopard_tips_tricks_and_features

    100_snow_leopard_tips_tricks_and_features

    Baca2 di maclife dpt artikel kek ginian gan...kyknya cukup menarik ni...silaken

    http://www.maclife.com/article/featu...s_and_features

    berhubung dah di sticky, ane copas aja d kemari semua, biar suatu saat artikelnya dah ilang, masih bisa dibaca di mari.

    Battery Status
    If you've secretly suspected that your MacBook's battery isn't working correctly, Snow Leopard can tell you what your geek senses have know all along. In the menu bar you can check the status of your battery, and hopefully you won't see "Service Battery."


    QuickTime X video record
    Need to record a quick video with your iSight or USB camera? You can record directly from your iSight camera in QuickTime X. If you're lucky enough to have a higher-quality camera, you can not only choose the camera and audio source directly from the QuickTime X window, but also decide where the video will be saved.


    Language and texts
    In the System Preferences, choose Language & Text. A new tab called Texts has a Symbol And Text Substitution feature. Type ( c ) and you get among other commonly used symbols. Make your own shortcuts! Of course, the app in question has to support it, but in general, you can do things like type “awesome” to substitute your name, “address^^” to substitute your address, and so on.


    Time is relative
    Automatically set the time zone you happen to be in. Navigate to the Date And Time preference in System Preferences and check off "Set time zone automatically using current location." Perfect for travelers.


    QuickTime 7 isn't dead yet
    QuickTime X is great. It gives users most of the QuickTime Pro features for free. But for die-hard QuickTime users that need more than a few screencasts and minimal export control, you can install QuickTime 7 from the Snow Leopard disc. Check the Optional Installs folder. Open the Optional Installs, and there's QuickTime 7 ready to be installed. Snow Leopard will find your previous QuickTime 7 preferences, and adds your registration number to the QuickTime 7 preferences.


    bersambung...
    Last edited by xufuchang; 01-09-2009, 22:04.

  • ifphone
    replied
    map ane newbi, powerbook g4 apa ga bisa diakalin ke snow leopard ya

    Leave a comment:


  • deep.blue
    replied
    klo saya sering screen capture pake si quicktime,,,, artikel ini membantu saya...txs

    Leave a comment:


  • rusman13
    replied
    woww very nice ,suhu mci

    Leave a comment:


  • scornick
    replied
    misi.... ane baru tau ttg 64 bit,walaupun ane sdh pake mbp ini 1 taon lebih
    pas pas startup ane teken 6+4,nah stlh msk ke os nya taunya darimana bahwa saya sdh di 64 bit? adakah cara liatnya? macbook pro ane yg 8,2 gan

    oh iya 4 minggu belakangan ini mbp ane sering blue screen,tp kalo blue screennya muncul di sleep dah gt di on lg,ilang blue screennya dan kembali ke page atau hal sblm blue screen ini terjadi,adakah cara hilangin ini blue screen? kalo saya salah room atau salah thread,tlg dipandu dan dikasih linknya spy sy bisa menanyakan hal ini di room/thread yg tepat,terima kasih yah
    hal serupa jg ada yg ngalamin,ini linknya:https://discussions.apple.com/thread...art=0&tstart=0
    Last edited by scornick; 03-12-2012, 17:55.

    Leave a comment:


  • d_one_to
    replied
    Originally posted by tambalpanci View Post
    cuma sekedar kasih tips aja nih kalo untuk memperindah tampilan ketika buka dashboard atau stacks bisa tekan tombol shift dan click stacks nya atau shift click dashboard nya untuk slow motion tampilannya ....
    nice2....seumur2 blm pernah tau ginian di macbook...hehehe

    Leave a comment:


  • deniest
    replied
    YaY... I didn't see "Service Battery." on mine

    Leave a comment:


  • r4s3.pr4z
    replied
    Originally posted by Bhaguz_403 View Post
    ini nih yg gw butuh... mantabs.....
    btw tentang MB white with Snow Leo support 4 finger beneran ga sie..??
    kok blom ada yg kasih review...?? :confused1:
    4 finger itu pa'an bang..
    sorry gak ngerti masi newbie n bru bnget ma mac...:blushing:

    Leave a comment:


  • bp_fruitday2003
    replied
    makasih suhu.... :D

    Leave a comment:


  • yogie1989
    replied
    nice etrit... patut di copas dolo .. hehehe

    Leave a comment:


  • edcirilo
    replied
    Thank you very much

    Leave a comment:


  • haribr783
    replied
    ijin copas linknya om, nice share

    Leave a comment:


  • ingioiellare
    replied
    Cakep linknya...nice fiture...

    Leave a comment:


  • mayones
    replied
    mantabbbb bosss

    Leave a comment:


  • lmnmst
    replied
    manhab inpohnya suhuu :D
    Last edited by lmnmst; 28-08-2011, 14:00. Reason: salah ktik i tadinya u

    Leave a comment:

Working...
X